עוגיות שוקולד ציפס
עוגיות שוקולד צ'יפס
רכיבים:
רבע כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
3 כפות סוכר קנים
3 כפות ממרח שקדים
3 כפות חלב מכל סוג שנרצה (פרה/שקדים/שיבולת שועל וכד') וניתן להמיר במים.
קמצוץ מלח
1 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון בבית שיבולת שועל לקמח, אני עשיתי זאת בויטמיקס אהובי)
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
חצי כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
נערבב יחד את כל החומרים לפי הסדר שהם רשומים, נדליק תנור על 170 מעלות ואז נרטיב את הידיים וניצור עיגולים קטנים עם מרווחים משמעותיים ביניהם, העוגייה נוטה לזלוג לשכנות שלה.
במידת הצורך נוסיף מעט מים, ממליצה להוסיף ע"י הרטבת הידיים ואז יצירת כדורים קטנים. לפני שמכניסים לתנור נמעך ונשטח את הכדורים מעט ואז הופפפ לשיזוף בתנור ל 10-12 דקות.
כיצד נתייחס?
כ 2394 קלוריות לכל המתכון.
ערכים ל 100 גרם: כ 489 קל', 9 גר' חלבון, 43 גרם פחמימה, 19 גר שומן.
לי יצאו 29 עוגיות = כ 83 קל' ליחידה = מנת פחמימה חורגת.
מושלם לארוחת 4 יחד עם מנת פרי - אני מתכננת על זה יחד עם קיווי ותותים ליד ????
הערות:
ניתן לוותר על פצפוצי השוקולד ואז כל עוגייה כמנת פחמימה רגילה.
